24 Ağustos 2010 Salı

6.Gün Tivat , Sveti Stefan Ve Budva

Budva 'ya giderken Tivat ' a şöyle bir bakıp çıkalım derken yüksek kaliteli bir şehirle karşılaştık . Arabamızı parkedip sahile gittik . Şık bir cafe 'de kahvelerimizi içtikten sonra yolun karşısına geçip denize girdik . Yalnızca bana kalsa bu olağanüstü güzellikteki şehirde kalabilirdik . Bunu yapsaydık 7 günde 7 farklı şehirde konaklamış olacaktık . Fakat bizimkiler sürekli bavul açıp toplamaktan , kalacak pansiyon aramaktan yorulmuştu . O yüzden Tivat 'ta kalmaktan vazgeçerek Budva 'da 2 gece kalarak dinleniriz diye düşündük .
Herseg Novi 'de kaldığımız pansiyoncu ailenin bahsettiği 15 günde , 15 farklı şehirde kalan iki gencin rekorunu kırma şansımız ise zaten yoktu .

Fakat Karadağ 'ın güzellikleri bitmek bilmiyor ki ; ününü duyduğumuz Rose ' ye gidince yine bir cennet 'e geldiğimizi hissettik . Sahil kenarında bir restoran 'da yemek yedik ve biraz ilerideki şezlonglarda güneşlendik . Ücretsiz şezlonglara ilk defa burada rastladık . Michael Jackson ve Madonna ve bazı film yıldızlarının geçmişte evlerinin bulunduğu Sveti Stefan adasına da uğrmayı ihmal etmiyoruz . Kaliteli , küçük bir yer olan bölgede adaya karşı yüzüp çıkıyoruz ve sonrasında Budva otogarına gidip pansiyon aramaya başlıyoruz .

Turist info ' daki kız cep telefonuyla bir sobeyi arıyor ve bir amca arabasıyla geliyor . İnfo kalacağınız yeri beğenmezseniz gelin başka yere bakarız diyor . Bir kaç gün önce Budva 'dan geçerken yol üstündeki pansiyoncular apartmaniler için gecelik 90 - 110 Euro gibi fiyatlar vermişlerdi . Biz apartmani değil sobe arıyorduk . 2 gece için kişi başı gecelik 10 Euro olan sobeyi beğeniyor ve yerleşiyoruz . Sobeci amcanın eşi ne içersiniz diye bir şeyler ikram etmek istediğinde ise yorgunluk atmak için bir Türk Kahvesi içeriz diyoruz . Kahveyi büyük fincanlarda oldukça güzel yapıyorlar .

7 gece 8 günlük Karadağ Montenegro tatilimizin tamamını okumak için buraya tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder