24 Ağustos 2010 Salı

Bar Şehrine Ve Sutomore ' ye Gidiyoruz

Çevredeki birbirinden güzel diğer plajlara gitmek istesek te Bar şehrine gitmek için geç kaldığımızı düşünerek yola çıktık . Bar Karadağ 'ın güzel ve büyük bir sahil şehri . Biraz dolaştık . Kalabileceğimiz sobe göremeyince biraz şehir dışına çıktık ve Sutomore ' ye geldik . Yaz sezonu her yer dolu olduğu için kalacak yer yok gibi ve insanlar tek gecelik oda vermek istemiyorlar . Boş oda olmadığını söyleyen bir pansiyoncu bayana başka yerde olabilir mi diye sorunca bir arkadaşına yönlendirdi ve kişi başı gecelik 10 Euro 'dan pansiyona yerleştik . İtalyan ev sahibimiz Karadağ 'da ailesiyle birlikte profesyonel olarak oldukça büyük bir pansiyon işletiyordu .
Hazırlanıp 100 metre mesafedeki sahile yürüdüğümüzde büyük bir kalabalıkla karşılaştık . Sutomore sahili Bodrum Barlar sokağını andırıyordu . Cafeler , restaurantlar ve açık hava barları . Saatler ilerledikçe barlardaki müziğin volümü artıyordu . Öğleyin yediğimiz mükemmel yemek sonrası akşam 10 gibi çok acıkmasakta saç üzerinde yapılan kızartma etleri görünce dayanamadık . Bu klasik Karadağ restoranının benzerlerine ise gittiğimiz her şehirde rastladık .

7 gece 8 günlük Karadağ Montenegro tatilimizin tamamını buradan okuyabilirsiniz. 

9 yorum:

  1. Merhaba,

    Bar gezinizde hangi pansiyonda kaldınız? detaylı bilgi nasıl alabiliriz sizden? email adresim: buraksenturk@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ;

    Bar 'da sahile 100 metre kadar uzakta İtalyan bir ailenin işlettiği pansiyonda kalmıştık .Burası Bodrum barlar sokağının daha küçük versiyonu gibi bir yer olduğundan sahile çok yakın yerler gürültülü olabilir. Montenegro ile ilgili merak ettiklerinizi bize bu siteden sorabilirsiniz .

    İyi günler

    YanıtlaSil
  3. Temmuz ayinda 2 gecelik bir karadag tatili yapmayi planliyoruz..kotor veya budvada kalmayi dusunuyoruz..kalma yeri ve gorulecek yerlerle ilgili oneride bulunabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ;
    Kalmak için sobe adı verilen pansiyonlar için otobüs garajında pansiyoncular yanınıza geliyor veya turist infolardan bilgi alabilirsiniz. Aile pansiyonunda kalmak Karadağlılarla iletişim ve onları tanımak açısından da yararlı oluyor . Budva 'da akşamınızı old town 'da geçirir , isterseniz akşam yemeği için sahildeki restoranlara gün içinde rezervasyon yapabilirsiniz .İsterseniz old town cafelerinde güzel pizza yapan ayaküstü yerlerde bulunuyor . Denize girmek için şehrin tam karşısındaki Hawai adası görülmeye değer . Buraya sahildeki restoranların civarındaki kayıkçılarla az da olsa pazarlık ederek daha uygun fiyatla adaya geçebileceğiniz gibi , yanınıza gelecek tur yapanlarla da gidebilirsiniz . Ülkede pazarlık alışkanlığı yaygın değil .Ayrıca Jaz plajıda çok güzel . Kotor 'da ise kale içini gezebilir , burada bir restoranda yemek yiyebilir , isterseniz manzara için surların üst bölümüne çıkabilir (Oldukça yorucu) , Kotor' a 10 dakika mesafedeki Perast 'dan üstünde bir kilise olan küçük adaya geçebilirsiniz . Ülkede sahillerde her yerden denize girebilirsiniz .Vaktiniz kalırsa Sveti Stefan Adası , Tivat şehri ve yakınındaki Rose plajına uğrayabilirsiniz . Ülke çok güzel . Bu yüzden Karadağ'da kalacağınız 2 - 3 günün sonunda büyük ihtimalle neden biraz daha kalmıyoruz diyeceksiniz .

    İyi tatiller

    YanıtlaSil
  5. Podgorica dan bar a nasıl giderim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podgorica 'dan Bar 'a otobüsle ve araç kiralayarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca muhtemelen tren seferide olabilir.

      İyi tatiller

      Sil
  6. Podgorica dan bar a nasıl giderim acaba?

    YanıtlaSil
  7. Podgorica dan bar a nasıl giderim acaba?

    YanıtlaSil
  8. Podgorica dan bar a nasıl giderim acaba?

    YanıtlaSil